\"عبدالرسول وطن‌دوست\"، نماينده ايران در سي و يکمين اجلاس کميته ميراث جهاني در گفتگوي اختصاصي با ميراث آريا( CHTN)، ضمن بيان اين مطلب تصريح کرد: در جلسه امروز کميته ميراث جهاني عمان خواستار آن شد که محوطه طبيعي غزال عربي به دليل تهديدهاي زيست محيطي از فهرست ميراث جهاني خارج شود.

وي افزود: کميته ميراث جهاني بعد از جلسه دو ساعته خود اعلام کرد که اثر طبيعي -تاريخي که به ثبت رسيده است نمي‌تواند به آساني از فهرست ثبت جهاني خارج شود و به همين دليل در اين مورد اقدام به راي‌گيري شد.

وطن‌دوست با اشاره به اينکه براي خارج کردن يک اثر از فهرست ميراث جهاني بايد دو سوم اعضاي حاضر رأي مثبت دهند، خاطرنشان کرد: در اين راي‌گيري 13 نفر راي موافق و 8 نفر راي مخالف دادند که به حدنصاب نرسيد و قرار شد کميته اضطراري تشکيل شود و بعد از بررسي جوانب مختلف راي نهايي را براي اين اثر طبيعي صادر کنند.

وي درباره تهديدهاي زيست محيطي محوطه طبيعي غزال عربي به ميراث آريا گفت: کشور عمان در آن محوطه مشغول حفر چاه‌هاي نفتي و توسعه صنعتي است که اين مسئله باعث از بين رفتن تدريجي غزال‌هاي آن شده و در صورت ادامه عمليات صنعتي نسل اين غزال‌ها از بين خواهد رفت.

به گفته نماينده ايران اين نخستين‌بار است که کشوري خواهان حذف اثرش از فهرست ميراث جهاني است و در صورت حذف اين اثر مي‌توان گفت که محوطه غزال‌هاي عربي نخستين اثري است که بعداز ثبت، از فهرست ميراث جهاني خارج شده است.

به گزارش ميراث آريا، سي و يکمين اجلاس ميراث جهاني که در شهر کريس چرچ نيوزيلند باحضور رئيس مجمع عمومي يونسکو و رئيس کميته ميراث جهاني در حال برگزاري است تا 23 ژوئن (11 تيرماه) ادامه دارد.

در نشست اعضاي کميته متخصصان يونسکو 45 اثر به‌عنوان برترين آثار فرهنگي براي ثبت در فهرست ميراث جهاني مشخص و همچنين آثار درخطر به دلايل طبيعي، سوء مديريت يا آلودگي‌هاي زيست محيطي، تعيين مي‌شوند.

در سي و يکمين اجلاس، اعضاي کميته ميراث جهاني همچنين به بررسي وضعيت حفاظت از 31 اثري مي‌پردازند که پيش از اين در فهرست ميراث جهاني در خطر ثبت شده‌اند و ممکن است درمورد ثبت برخي محوطه‌ها که نيازمند توجه بيشتر هستند در فهرست آثار در خطر اقدام کنند.
M/H/115


انتهای پیام/

کد خبر 1386040548